Expert opinion

Expert Opinion elleboog
Werkgevers, werknemers, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen hebben regelmatig behoefte aan een betere medische onderbouwing van de klachten en beperkingen bij (dreigend) verzuim.

Lang nietaltijd is die informatie te verkrijgen via de behandelaar of begeleider.

Juist als de medische oorzaak van verzuim onduidelijk is, als verzuim onverklaarbaar lang duurt of als er onderbouwing van het dossier richting, bijvoorbeeld, het UWV noodzakelijk is, wordt het belang van een adequaat onderzoek en een gerichte rapportage een noodzaak.

Experix is hierin uniek. Niet alleen bieden wij de expertise mogelijkheid van alle mogelijke medische specialismen, maar, indien gewenst, volgt aansluitend ook een gerichte vaststelling van de belastbaarheid conform de normen en richtlijnen van het UWV.

Een expertiseonderzoek kan, naast het dienen als uitgangspunt voor de re-integratie, ook de basis vormen voor de WIA aanvraag, bezwaar en beroepszaken of de aanvraag van een herbeoordeling in het kader van het Eigen Risico Dragerschap WGA. Experix kan u in dit vervolgtraject eveneens ondersteunen middels de medische onderbouwing en re-integratie ondersteuning van het dossier. Voor dit product verwijzen wij u graag naar Experix – Eigen Risico Drager en Experix – Bezwaar en Beroep.