Voor de werkgever: hoe het zit met tweede spoor re-integratie

re-integratie shutterstock_120627460Als werkgever kunt natuurlijk bij Experix terecht voor ondersteuning bij reintegratie in het eerste spoor (arbeidsdeskundig onderzoek en advisering over belastbaarheid of over het gebruik van hulpmiddelen). Meestal zult u Experix echter inschakelen voor een tweede spoor re-integratie, dus bij het zoeken van werk bij een andere werkgever. In de onderliggende pagina’s kunt u kennismaken met onze persoonlijke aanpak. Op maat gesneden tweede spoor re-integratie voor de werknemer en gericht op een goede communicatie naar u als werkgever. Daarbij kunnen wij het voorkomen van een loonsanctie garanderen mits er tijdig met het de tweede spoor re-integratie wordt gestart. Ook bij tweede spoor re-integratie geldt, een goed begin is het halve werk!

Maar hoe weet u als werkgever wat tijdig is? Het UWV is daar vrij helder in. De werkgever moet binnen zes weken na de eerstejaarsevaluatie een tweede spoor re-integratie gestart zijn. Is het zeker dat uw werknemer binnen drie maanden na het eerste ziektejaar helemaal beter is en het eigen werk weer helemaal kan doen? Dan hoeft de werkgever geen tweede spoortraject te starten. Bereikt uw zieke werknemer de AOW leeftijd binnen één jaar na datum einde wachttijd (104 weken)? Dan hoeft de werkgever ook geen tweede spoortraject te starten.

Meestal wordt het advies om een tweede spoortraject te starten, gegeven door een arbeidsdeskundige. U kunt als werkgever zonder advies van een deskundige niet zelf beslissen dat een tweede spoortraject nodig is. Het UWV verplicht werkgevers een deskundige in te schakelen om vast te stellen of er re-integratiemogelijkheden zijn bij de eigen werkgever of niet. Die deskundige stelt vast of dat zo is en zo niet, wat er dan nodig in om geen re-integratiekansen te missen. Als uw werknemer wel arbeidsmogelijkheden heeft, zal dat doorgaans betekenen dat u een tweede spoor re-integratie moet starten.

De reintegratie in het tweede spoor kent de volgende fases:

Fase 1              Intake en opstellen re-integratieplan

Fase 2              Benaderen van de arbeidsmarkt

Fase 3              Jobhunting, bemiddeling en (proef)plaatsing

Fase 4              Nazorg